5 Sep 2007

Home Alone...

I'm all alone again... since dear Deboo went to Trieste, Italy (betulke spelling nih..?) for about one week.. 3 more days to go... Gile boring dok rumah sensorang.. dah 3 ari aku tak masak nasik.. end up makan benjo ngan maggi goreng aje.. oh..and soto yg jiran kat atas bagi.. hehehe... biase.. time husband takde, jiran mesti bagi lauk or mknn since dia tau, dok sensorg malas masak.. vice versa.. kalau hubby dia takde, aku lak pass mknn kat dia..

Huhu.. rindu gile nak makan maggi goreng mamak... So, kena buat sendiri je.. ni yang boring mengidam kat sini..nak makan ape sume kena buat sendiri je...

Anyway..this week dah masuk 24th week my pregnancy.. kejap je rasa dah 6 months.. well, for the 1st 4 months memang rasa lama gile..(with the nausea and vomitting..) but when I became more energetic, rasa kejap pulak..btul le kan... time flies soo fast when we really enjoy it.. It's just that it's hard to get to sleep at night when you actually started dozing off, tetibe terkujat ada menda begerak dalam perut.. She just cant stop moving and kicking, that sometimes it gives me a tickling sensation.. geli2 gitu.. time orang nak tido tu la she started kicking left and right (I wonder how she can be at so many places at one time.. tgh kungfu kot...) that makes me change my positions every 5 minutes... Well I rather feel the kickings daripada scares me off bila dia tak begerak langsung like the other day...

Gotta go now.. have to force myself to clean the house.. haha dah 3 hari tak kemas rumah.. hihi...

No comments: