17 Jan 2008

Happy One Month Old, Lya...

It's been more than one week since I last blog.. and it has been more than one week jugak le, Daddy Lya went back to Japan... oh well...

Yesterday was baby Lya's one month birthday.. Happy birthday sweet Lya... hehe.. She has been Mommy's good girl.. knowing that her Daddy no longer here.. huhu...

Nothing much to update, actually... still going thru the same tiring routine of this confinement period... Counting the days till merdeka day.. no more bengkung2, param, pilis, socks... Ghee.. cant wait.. 11 more days to go...*sigh*

Hi Daddy... Lya dah besar woo...

Hua hua.. miss ya, Daddy...

4 comments:

zakiah z said...

Hmmm.. aku tengok muka lya ni berubah lagi, tak taulah ikut muka ko ke atau ekhwan, yang aku nampak more pada muka anak jepun.. aiseh.. aku tengok muka anak dodi, anak diana pun rupa anak jepun, abih tu rupa anak aku nanti cam anak jepun jugak ke? mak tak relaaaaaa... biarlah rupa anak melayu....

Pasal pantang tu kan ke aku dah cakap kat ko, boring giler.. mak aku kan, aku nak kuar ambik angin kat depan, dalam kawasan rumah lagi, tu pun tak boleh, kononnya kang ada benda yang tegur baby.. memang aku terkurung habis dalam rumah.. sabo jelah... Tapi pasal makan alhamdulillah mak aku memang best, sampaikan burger prosperity pun dia belikan aku, dia kata tu daging lada hitam, memang betul pun! :)

Ko dah mandikan baby sendiri? Aku baby sampai 4-5 bulan baru aku berani.. Ni anak ketiga terpaksalah mandikan sendiri kot, malu pulak aku dah sampai yang ketiga pun tak reti2 lagi.. hehe.. Oh, ya! Since lya ni dah sebulan tak bawak dia pegi inject ke? Aku tak ingat pebendanya tapi zaman una & ina, 1 bulan, 2 bulan, 3 bulan, 4 bulan, 5 bulan memang kena inject, pastu 18 bulan pulak..

nde said...

Jgnkan beger prosperity.. J Co donut pun aku blasah bape bijik dah masa pantang nih.. donat paling sedap dlm dunia... keke.. harus aku gi pavillion lagik pas pantang nih carik J Co.. Masa akhwan ade, dia seludup2 gak makanan.. keke.. blueberry cheesecake pun dibaginye...

Mandikan baby.? huhu... nak angkat pinggan 2-3 bijik pun tak dibagi permission.. ni kan pulak mandikan baby... lepas abih pantang la kot.. anak kakak aku, umur bape ari aku dah tolong mandikan dulu... anak aku sendiri, tak merasa lagik...

Dah bawak lya gi cucuk tadi..

mis said...

hehee..muka lya cam jepun ek..
mata dia sepet laa..
cemane cucuk arini?nangis x dia?
bape dh berat?

dh byk wat stock susu ke linda?

nde said...

menjerit dia selama 2 saat jek.. keke.. tak nangis.. hehe..biase le dia.. drama queen...

berat lya dah 4.5 kg... patutle skang masa bf cepat je lenguh tangan nih pegang dia.. keke..

stok susu ade ckit je baru.. tgh try milkmaid tea nak bykkan lagi susu... nnt dah stat keja, stok tak cukup lak..