27 Jun 2008

Mari jawab soalan matematik...

Pagi tadi, ade sorang kawan baik aku bagi soalan nie....

"Soalan mudah dulu la… tak leh jawab kalo mmg kene gi amik spm sekali lagi.
a) What is the x-intercept and the y-intercept for 3x + y = 6
b) Solve the quadratic equation 2x(3x – 4) = x + 1. Give your answer correct to three decimal places
c) Solve 16^(4x−1) = 2^(3x−2)
d) Numbers m + 2 , n - 1 , 11 are the first three terms in an arithmetic progression. If the total of these numbers is 24, find the value of m and value of n. "

Sungguh tak kusangka betape seronottnye nak menjawab soalan tuh... sampai sanggup kutinggalkan kerje2 yg sbenarnye urgent, utk jwb soalan2 nih haaa... (Ampun boss...) haihh... seronottnye zaman skolah dulu....

AKU SCORE 100% TUUU....!!!! YEY YEYY....

3 comments:

Neny said...

Disebabkan ko selalu malas nak update blog dan sekarang ko sanggup update ngan citer soklan math ni, aku percaya yg ko mmg excited giler pasal buat soklan ni.

Aku propose ko ajar tuisyen utk budak2 SPM, amacam?

nde said...

Secare semnulejadinye, aku memang tak reti mengajar sejak dulu lagi... maka, dpd kene kutuk ngan anak2 murid, adelah lebih baik aku tak amik profession jadi cikgu nih... huhu...

dicky said...

aku lah cikgiu tersebut..
kepada best student aku linda, congrats.. nanti cikgu beli gula2 yer..