5 Feb 2008

8 facts about me...! I've been tagged

Adehh.. this is the 1st time somebody tagged me.. Time kasih la neny... sebab tagged aku.. sampai pecah kepala aku dok pikir pasal nih sebab aku tak tau ape nak tulih.. hua hua... mwngikut rule nye,aku kena tag 8 org lagik... tapi aku tak tau nak tag sapa... haha...

Anyway.. here goes...

8 Random Facts About Me..


  1. Masa sopping baju/seluar, slalunye aku tak reti nak decide kaler ape yg lawa.. (dlm ertikata lain aku ni rambang mata.... kui kui...) lets say ade satu blouse nih aku sukee, aku musti kompius nak amik kaler ape.. last2 aku amik 2 blouse yg sama, kaler lain2...so, aku ade byk suar/baju yg patern sama, but 2 kaler yg berbeza...( ishkk..korg paham dak ape yg aku cakap nih?) Kengkadang, kalau korg perasan, byk baju kurung masa raya pun, aku ade 2 pasang.. pattern sama.. kaler je lain2.. keke....
  2. Sebijik mcm neny.. aku pun perasan macho gak... bergunung2 telah ku daki... (chehh... kunonn..) aku sorg je ikut jejak langkah bapak aku... suke activity naik2 gunung nih.... nak aku senaraikan ke gunung2 yg pernah kudaki? ish ishh... Gunung Tahan, Gunung Korbu (3 kali panjat tuuu.... susah woo gunung nih.. tak caya panjattlaaa.... ), Gunung Yong Belar (uish... gunung ni pun payah), Gunung Ledang ( 2 kali tuu... ni trek yg paling aku sukee...), Gunung Buah, Gunung Nuang, Gunung Gayong, Gunung Bintang.... Tu je lah yg aku ingat gunung2 yg penah ku panjat...hihi... the latest, aku daki Gunung Aso kat jepun... huahuaa.. tapi naik keta jek... kekeke.....
  3. Walaupun aku suke naik gunung, aku ni ekceli penakut... tambah2 kalau bab tgk citer hantu.. kui kui.. kalau nengok, slalunye tutup sbelah mata... tu pun kena ade org teman aku tgk... Aku tgk citer "Jgn pandang belakang" tu je, terbayang2 hantu dia dlm sminggu...
  4. The main reason aku amik A-level dulu, nak pegi UK ialah sebab kakak aku gi UK... kekeke.. centu laa aku jawab masa interview JPA dulu.. kui kui... sebaik dapat... dapat JPA je laa... gi UK nye tak dapat pun... keke...
  5. Kalau org lain ade cite2 nak bukak kedai... aku pun ade laa... cite2 aku nak bukak kedai fotostet.... huhu... at least ade gak laa cite2 buat bisnes...
  6. Hobi aku tengok hujan... especially kalu ujan tgh lebat gile.... ala2 jiwang laa gitu... penah skali masa form 4 kat asrama, tgh ujan lebat gile.. aku pun kuar dorm.. nak temenung tgk ujan... sedar2 bumbung blok depan asrama aku melayang... (sebaik tak melayang kena aku...) hua huaa.... rupenye tgh ribut.. huhu.. abih aku kena marah ngan bebudak dorm, tarik aku masuk dorm... "kot ye nak jiwang tgk ujan pun, jgn le masa ributt...." hihi...
  7. Aku suke makan sambal tumis ikan kelii....... sodapp.....
  8. Aku suke gi soping & window soping sorg2.... sbb aku rasa lagi free kalau gi sorg2.. hihi.. sukati je nak gi mana, & beli ape.. and aku rasa sangat gumbira kalau dapat besoping sorg2... tension reliever... hihi...

6 comments:

peter said...

ooo eksen banyak gunung dah naik yer!!! kalu gunung kinabalu x sampai lagi, x cukup hebat lagi la tu....

nde said...

ala... gunung kinabalu tu kan, makcik tua bawak tong pun rilek je naik... sapa2 yg dah naik kinabalu tu toksah nak eksen ekk...

Neny said...

Best kan ingat zaman naik gunung. Cam ingat zaman kegemilangan kita kan...hehehe

nde said...

Neny - Tu la pasal.. winduu nak masuk utan balik.. jom buat trip nek gunung agi nak.. hangkut baby2 skalik... kuang kuang...

dicky said...

aku pun suke lah naik gunung.. kepada encik peter, ko ingat naik kinabalu tu bagus sgt ker.. aku dah naik dah kina balu.. kacang giler.. ko pegi la cuba korbu ke yong belar ker.. anyway, neny masak mmg best kalo pegi gunung.. aku ingat lagi masak lemak cili api ko.. ishkk.. aku nak gi naik daik pulak pas ni..

nde said...

encik peter dah naik laa gunung kinabalu tuu... aku je yg blom haa... tah bile nak sampai nih... Encik peter, nnt kite naik cama2 ye.... kite bawak Lya.. hehe...